Lyckad familjekväll på Vivallabadet

Det var folkligt och festligt när det anordnades familjekväll på Vivallabadet igår. Richard Swanström med band spelade klassisk rock’n roll, lokala förmågor rappade och dansade och Owe Hoffner underhöll de yngsta med dockteater.

Bortåt ett par hundra personer hade letat sig till Vivallabadet på onsdagskvällen. Där fikade man, lekte, deltog i lotterier och, förstås, lyssnade på musikunderhållningen. Många hade med sig picknickfiltar och såg ut att stortrivas i kvällssolen.

Vid entrén fanns ett svart tält uppsatt. Då och då kom kvällens stora dragplåster, Dogge Doggelito, ut därifrån för att hälsa på fans och ställa upp på fotografering. Det var långt ifrån den säkerhetsapparat och den avskärmade uppdelning som normalt präglar stora artister och evenemang. Den jordnära Dogge tog sig även tid för en pratstund med Vivalla.se.
– Jag har blivit bjuden hit flera gånger och jag har alltid sagt ja till att komma hit. Det känns som hemma i Alby eller Botkyrka, sa Dogge som inte riktigt visste hur många gånger han uppträtt i Vivalla.

Även om man kunde skönja en viss trötthet i hans ögon innan spelningen så var det som bortblåst när han äntrade scenen och mötte publikens jubel. Kvällens spelning var som vanligt full av energi, glädje och flörtande med publiken.
– Vi försöker bara sjunga och göra våran grej. Vi bjuder på show till både yngre och äldre så de blir glada och mår bra. Vi är underhållare, avslutade Dogge innan han gick på scenen.

När kvällen var över gick många trötta men nöjda barn och vuxna hemåt i sommarkvällen. För Svempa och Marita på Vivallabadet återstod då en del arbete innan de kunde lägga en lyckad och välbesökt kväll till historieboken.