Inför: ÖSK – IFK Norrköping

Efter endast en poäng i senaste bortanötet mot Syrianska, och det faktum att Gefle tog 3 pinnar mot Mjällby, så har avståndet upp till den eftertraktade kvalplatsen ökat igen. Det skiljer tio poäng upp till Gefle på kvalplatsen och Syrianska som ligger en placering ovanför. Det vill till att ÖSK börjar rada upp tre-poängare nu när Allsvenskan går in på sin slutspurt.

Örebro är det lag som släppt in överlägset flest mål i år – hela 40 stycken på 23 matcher. Med tanke på att Norrköping gjort två mål framåt i de senaste två matcherna finns det all anledning att se upp. För Örebro har det också börjat se bättre och bättre ut framåt. Målskytten från i våras, William Atashkadeh, är nu i stort sett skadefri samtidigt som både Shpetim Hasani (nyförvärv från just Norrköping) och Alhassan Kamara fått spräcka sina målnollor i ÖSK-tröjan.

I truppen till Norrköpingsmatchen finns återigen Mohammed Saeid med. Senast gjorde han en bra match på ÖSK:s mittfält och hans fina passningsfot och blick för spelet lär behövas för att öppna upp Norrköpings defensiv. Även Boris Lumbana finns med i morgondagens matchtrupp men får förmodligen finna sig i att starta på bänken. Däremot får vi inte se AIK-lånet Alhassan Kamara som är avstängd i den här matchen efter att ha fått ett gult kort för sitt målfirande senast. Det jämnar kanske ut sig då Norrköpings målspruta Gunnar Heidar Thorvaldsson också blivit avstängd efter en liknande situation. Det återstår att se om detta innebär några större förändringar i Norrköpings spel, men nog är det ett avbräck då Thorvaldsson visat upp en fin målform den här säsongen.

Under måndagskvällen bjöds fotbollspubliken på två härliga derbyn med olika karaktär. Göteborgs-derbyt mellan GAIS och IFK präglades av en härlig kampvilja från båda lagen medan Skåne-derbyt mellan Helsingborg och Malmö bjöd på högt tempo och sprudlande anfallsspel. Matcherna mot Norrköping brukar kallas för ”Lilla derbyt” och kanske kan publiken lockas av detta faktum och ge spelarna en härlig inramning.

Vi kommer att bevaka matchen på plats och avspark är kl 19.00 på Behrn Arena.