Inför: ÖSK – GIF Sundsvall

Det har talats om ödesmatcher och ”måste”-matcher tidigare under den här höstsäsongen. Örebros tränare P-O Ljung tröttnade till sist häromsistens och förklarade för församlade mediarepresentanter att den som skrev så inte visste något om fotboll. Om ett par timmar är det dags igen och den här gången kan tränare Ljung inte undkomma epitetet. Förlorar man mot GIF Sundsvall i eftermiddag så är loppet kört. Vid oavgjort eller vinst lever hoppet kvar ännu ett tag i teorin.

Gästerna från Sundsvall har endast mäktat med 2 poäng på de senaste 6 matcherna. Den senaste vinsten kom mot jumbon GAIS men det var på hemmaplan. För den senaste bortasegern får man leta sig tillbaka till slutet av juni då man överraskande besegrade dagens serieledare BK Häcken med 2-0. Norrlandslaget kommer också till spel utan sin huvudtränare Sören Åkeby på bänken. Åkeby är avstängd efter att ha protesterat mot domslut under förlustmatchen mot AIK senast.

ÖSK fick i veckan ett minst lika kännbart avbräck när anfallaren William Atashkadeh fastande i konstgräset under träning och vred till foten. Diagnosen säger att det är en stukning men det är oklart när han kan vara tillbaka i spel.
Saknas gör dessutom mittfältarna Tobias Grahn och Daniel Bamberg som båda är avstängda. Däremot återvänder anfallarna Shpetim Hasani, Valdet Rama samt mittfältaren Mohammed Saeid till truppen. Det ska bli spännande att se om Saeid kan axla någon slags spelfördelande roll på mittfältet med sin känsliga passningsfot.

Avspark sker kl 17.30. Knappt två timmar senare vet vi om Örebro har greppat sitt sista halmstrå eller om man är klara för Superettan nästa år.