Hoppet är ute

Så gick det då inte längre. Igår fick Örebro SK släppa greppet om det där sista halmstrået man hållit i under hösten. 1-1 borta mot Helsingborg räckte inte och nu är det definitivt klart att det blir spel i Superettan nästa år för Mohammed Saeid och de övriga i laget.

ÖSK var egentligen aldrig riktigt när mot Helsingborg igår. Visserligen visade man upp en bra defensiv under den första halvleken men framåt fanns det alldeles för lite tanke och kvalitet. Hade ÖSK varit ett lag med lite mer stolpe in, som man brukar säga, hade förstås Daniel Bambergs fräsande skott i den 42:a minuten studsat in i målet istället för ut. Hade ÖSK varit ett lag med mer flyt den här säsongen hade Mohammed Saeids skott i den 33:e minuten gått hela vägen in i mål istället för att tippas över av HIF-målvakten Per Hansson. Och då har jag inte ens nämnt Patrik Haginges chans som rensades på mållinjen.

Istället fick HIF till slut hål på ÖSK när förre ÖSK:aren Alejandro Bedoya lurade bort vänsterbacken Christoffer Wiktorsson och frispelade Nikola Djurdjic som enkelt slog in 1-0 till hemmalaget. Bedoya var för övrigt riktigt bra i den här matchen.

Andra halvlek fortsatte Helsingborg att pumpa på och i sin bästa match för säsongen tvingades målvakten Tomer Chencinski till flera kvalificerade räddningar. Framåt försökte ÖSK men saknade kvalitet och skärpa när det väl började lukta målchans. I den 83:e minuten byttes Valdet Rama in och på övertid gjorde han sitt patenterade drag och bröt in från vänsterkanten och avlossade ett skott. Bollen smet in precis vid den bortre stolpen men det var för lite för sent. Mindre än en minut senare blåste domaren av matchen och degraderingen var ett faktum.

Nu väntar förutom avslutningen av Allsvenskan ett mindre stålbad där man måste minska sina kostnader för att anpassa sig till spel i Superettan nästa år. Detta innebär att såväl spelare som personal kommer att få lämna klubben och det ska bli intressant vilka som blir kvar i klubben efter säsongen.

Målvakterna har fått en hel del kritik under säsongen men igår visade Tomer Chencinski upp en nivå som vi inte sett tidigare och är förhoppningsvis en fingervisning om vad man kan förvänta sig nästa år om han blir kvar. Även Vivalla-sonen Mohammed Saeid såg bättre ut än de senaste matcherna och får väl ses som säsongens utropstecken när man sammanfattar den. Den ettrige mittfältaren med de känsliga fötterna har alla möjligheter att få sitt definitiva genombrott i Superettan nästa år.

En annan Vivalla-kille är Josef Ibrahim som tidigare i somras lånades ut till Syrianska. Han kommer förhoppningsvis tillbaka till nästa säsong. Josef har hittills bara fått hoppa in i en match för Syrianska så det är säkert en revanschlysten spelare som återvänder till ÖSK nästa år. Med tanke på hur ÖSK nu satsar både ungt och lokalt borde Ibrahim vara ett givet val inför nästa säsong.
Osäkrare ser det ut för Boris Lumbana som gjorde det bra under tränaren P-O Ljungs inledande matcher som tränare, men som därefter har tappat sin startplats. Förhoppningsvis blir även han kvar och då kan den Vivalla-trojkan bli en del grunden till ett nytt, ungt, lokalt och hungrigt ÖSK. Det blir hur som helst spännande att följa utvecklingen under vintern.

Bäst i ÖSK:
Tomer Chencinski
Mohammed Saeid
Patrik Haginge