Helgkrönikan: ”Det är mycket fotboll nu”

Mohammed Saeid väntar på att få hoppa in i spel.


 

Det är onekligen mycket fotboll nu. Det är egentligen inte så konstigt då sommartid är den bästa tiden för fotboll, och fotboll är som ni kanske vet världens största sport. Däremot är det ingen sportsida jag skriver för så visst vill man ha in annat material.

Sommartid är som bekant också nyhetstorkans tid. Om du tvivlar på den gamla klyschan så jämför den stora lokaltidningens uppdateringar de senaste två veckorna med, säg två veckor i mars månad. Sommar i nyhetsbranschen är helt enkelt speciell, lite som juletid är för leksaksbranschen.

Därför tar man artikeluppslagen lite som man får dom. Fotbollen går för högvarv – därför är vi där och bevakar. Men det handlar alltid i slutänden om den potentiella läsaren och hade inte fotboll varit så populärt i Vivalla som det faktiskt är hade jag förstås inte suttit på obekväma arbetstider och bevakat lika många matcher.

Dessutom har vi det sociala och lokala fokuset. Vi har trots allt två Vivalla-bor som spelar i den högsta ligan i landet. Ytterligare någon eller några har bott i Vivalla tidigare. Tittar man på BK Forward spelar Vivalla-bon Dana Kuhi regelbundet och laget ser just nu ut att ha goda chanser att ta sig tillbaka till landets näst högsta serie.

Att de här killarna är stora förebilder och viktiga att lyfta fram ur ett socialt perspektiv går inte att understryka nog. Med det sagt ska vi naturligtvis ha annat innehåll också. En del har vi planerat, men en del behöver vi höra från er läsare. Skicka ett mejl eller ta fram telefonen och slå en signal. Vi kan inte betala för bästa nyhetstips som de stora jättarna, men jag kan se till att vi lyfter fram det på absolut bästa sätt. Tills dess får man nog stå ut med att det är en övervägande del fotbollsartiklar under en tid.