En orgie i missade chanser

Om himlen var grå och regntung igår över Behrn arena så är den nog becksvart över huvudena på alla ÖSK:are idag. Efter 0-1 igår mot IFK Norrköping så verkar ljuset i tunneln i själva verket vara ett snabbtåg med destination Superettan. Men vi tar det från början.

Den första halvleken blev ett mindre ställningskrig till en början. Båda lagen hade svårt att skapa några riktiga farligheter. För Norrköpings del handlade det mycket om långbollar bakom ÖSK:s backlinje men försvarslinjen verkade vara med på noterna. Under den första halvtimmen hade båda lagen varsin fin chans innan ÖSK började få ordning på anfallsspelet på allvar. Daniel Bamberg var närmast att näta när han i fritt skottläge försökte curla bollen förbi Norrköpings målvakt. I anfallet efter fick han ett nytt bra läge men valde av någon anledning att klacka bollen bakåt istället för att skjuta.

Resten av halvleken hade ÖSK initiativet men Norrköping var inte ofarliga vilket Martin Smedberg Dalences rökare till skott var ett exempel på.

Andra halvlek började likadant som den första slutat. ÖSK kom hela tiden i fina anfall och man gjorde det på många olika sätt. Inlägg varvades med skottförsök och instick genom backlinjen. Det skulle dock visa sig bli en orgie i missade målchanser där Shpetim Hasani var den kanske störste syndaren. Han fick ett fritt nickläge ett par meter från mål men kom fel till bollen och fick den i ansiktet istället.

Efter dryga timmen kom så kallduschen. Nikola Tkalcic låg och smög ute till vänster när han fick en lång lyftning. Han löpte ifrån ÖSK-försvaret in i straffområdet och avlossade en kanon rakt upp i nättaket. Därefter handlade det mesta återigen om ÖSK och återigen fick Hasani bollen fri några meter från mål. Den här gången försökte han avsluta med foten men lyckades inte hålla ned skottet. Så småningom gjorde ÖSK ett dubbelbyte och gick ned på en trebackslinje men även om det vaskade fram några chanser blev kvaliteten sämre. Många felpass och rena missförstånd tog udden av ÖSK:s spel och med tio minuter kvar såg det ut som att energin försvunnit lite.

Ett sista byte där Markus Astvald kom in istället för Bamberg hjälpte ÖSK att etablera tryck igen i kombination med att Norrköping började backa hem med hela laget de sista minuterna.Trots en rad hörnor som var nära att resultera stod det fortfarande 0-1 på resultattavlan när domaren blåste av matchen. Knappa 5400 åskådare började bege sig hemåt i den kalla och regniga septemberkvällen och Örebro-anhängarna hade nog redan där börjat tänka på Superettan nästa år.

På mittfältet var Mohammed Saeid i det närmaste osynlig större delen av matchen. När han väl syntes var det för sena tacklingar eller slarviga passningar. Det var säsongens sämsta insats för Mohammed som annars varit något utav ett utropstecken i årets ÖSK. Till nästa match är han avstängd efter att ha dragit på sig ett gult kort i denna.
 

 

Bäst i ÖSK:
William Atashkadeh
Daniel Bamberg
Shpetim Hasani
 

H%C3%B6jdpunkter:%20%C3%96rebros%20nya%20nattsvarta%20f%C3%B6rlust