Årets Vivallafestival lyckad för den nya organisationen

Det fanns vissa farhågor om regn på morgonen men lördagen bjöd på idel strålande sol. Framåt tolvtiden började festivalbesökarna strömma till och de verkade trivas där de kryssade mellan matstånd och aktiviteter.

I år hade festivalen en delvis helt ny organisation men efter lite problem i början rullade det på bra för arrangörerna.
– Inledningsvis hade vi lite problem med samordningen av borden och en del förseningar med artisterna från Stockholm. Men överlag tycker jag det gick bra, säger Ali Qadiri från Hyresgästföreningen som var en av festivalens arrangörer.

Han är däremot desto mer kritisk till media som i år ratade festivalen. Endast Nerikes Allehanda valde att göra ett besök och skriva om vad som är ett av Örebros största event. Störst kritik får Sveriges radio.
– Jag är faktiskt lite besviken på Sveriges radio. De pratar så gott om sin mångfaldssatsning och på senaste områdesgruppmötet talade de om att göra något om festivalen, men de uteblev.

Man hade även vissa problem med Örebro kommun som inte hade ansåg sig ha tid att lägga ut information om festivalen på kommunens webbplats.
– Vi fick ta kommunen i örat innan de gjorde något. Då la de upp det fem i tolv. De ska ju lägga ut sådant som händer i kommunen och sist jag tittade var Vivalla en del av Örebro kommun.

De som kom fick dock ta del av årets nyhet. Detta år hade man bjudit in två invigningstalare för att på ett officiellt sätt inviga festivalen. Den ena var Karin Sundin, socialdemokrat och ordförande i ÖBO:s styrelse, och den andra var den lokala profilen Malika Bouallala, ordförande och grundare av basketklubben ÖMBK.
– Karin är styrelseordförande i ÖBO som vi tycker satsar på Vivalla och är en positiv kraft här ute. Malika bor i området och är välkänd här och vi ville på det sättet visa vad Vivalla står för.

Adam Kanyama var populär.

Vivallas duktiga lokala talanger underhöll på scenen men en av de populäraste artisterna kom från Stockholm. Nya stjärnskottet Adam Kanyama visade sig redan ha gjort sig ett namn som rapartist då han omgavs av Vivallas barn och ungdomar som ville ha autografer.

Den nya organisationen klarade sitt arbete med bravur sett till slutresultatet. Man har definitivt en bra grund att bygga på till nästa år då festivalen fyller 25 år.
– Jag visste faktiskt inte det, säger Ali. Jag ska ta det med mig och så får vi se till att bjuda in någon alldeles extra till nästa år.

Här nedan kan ni se några bilder från festivalen. Fler bilder kommer med största sannolikhet upp på Vivalla.nu under söndagen. Vi kommer givetvis att länka dit! Har du tagit någon kul, cool eller skön bild under festivalen så skicka in den till oss. Glöm inte att ange namn eller en signatur så vi vet vem som har tagit den!